maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pentukutsut :)

Kävästiin pentukutsuilla Hetan ja Marjan luona, vietettiin ihana päivä ja pennut saivat kokea paljon uutta!


Lähdettiin liikkeelle siinä
klo 12 jälkeen ja ajeltiin
Vaasaan - Fionan matka
(noin 40 km) meni ilman oksentelua/kuolaamista,
Mahtavaa, josko pikku hiljaa
päästäisiin siitä pois!
Siinä se tyttö istui etupenkillä
apukuskin paikalla.Päästyämme Hovioikeudenpuistikolle (Vaasan kaupungin kesksutassa lähellä kirkkoa ja hovikoikeutta) otin tavarapussukan ja kevythäkin mukaan, häkki siltä varalta jos tyttöä pitää välillä laittaa huiliin.
Kuljettiin Fionan kanssa ensimmäistä kertaa hississä, tyttö oli sylissäni kun oli kantamuksia ja sitten yksi talon asukas tuli samalla hissillä ylös päin. Hienosti meni ja päästiin neljänteen kerrokseen ja Fiona & Heta kohtasivat ensikertaa.
Hivenen aluksi piti tyttöjen kummastella "mikäs sä oot?"Jo vajaan minuutin päästä pari porhalsi asunnossa peräkkäin ja haastoivat toisiaan leikkiin, joten oikein kivasti meni!  Kun pikkuset vähän rauhottuivat nautittiin Marja tarjoamaa ihanaa juustosalaattia ja sen jälkeen siirryttiin katselemaan paria agility-aiheista videota, joitka toin mukanani ...
ja kuinkas ollakkaan tehtiin pieniä suunnitelmia tulevaa kesää ajatellen :)

Sitten olikin jo aika kävästä pentujen kanssa ulkona, joten vaatteet päälle. Alas tullessa Fiona oli vielä sylissäni, mutta sitten jo takasin tullessa sai kävellä koko matkan ulkoa rappuset ja rappukäytävässä itse kuten myös hissiin tultiin omin jaloi. Varuiksi olin siinä kyykyssä Fionan vierellä sen ajan kun hissi kulki ylös päin, mutta ei tytöllä mitään hätää ollut.
   

Niin ja ulkona tosiaan käyskeltiin Hovioikeudenpuistikolla, siinä keskellä hiekkakäytävällä, jonka molemmin puolin nurmialueet puineen. Aika paljon oli vielä talven jäljiltä kaikenlaista kökköä; tupakantumppeja, nenäliinoja, karkkipapereita, oksia ja lehtiä, joten siinä sai olla tarkkana pikkusten kanssa ettei suuhun joutuisi mitään.

Ohitsemme ei kulkenut kovin montaa autoa, mutta kyllä niitäkin siinä kiihdytteli. Ihmisiä ja peräti joku koirakin ohitti meidät. Kivan rohkeasti Fiona ja Heta käveleksivät ja vähän välillä piti taas leikkiäkin keskenään tai tulessa lentävien lentien tai tippuneiden oksien kanssa :)   


yllä Fiona edessä ja Hovioikeus takana
alla Fionan takana kaupunkimaisema

alla pari ihastuttavaa kuvaa Hetasta.
Kun lenkkeily oli tehty siirryttiin taas sisälle ja tosiaan oikein hienosti Fiona selvitti tiensä kadulta 4. kerroksen asunnolle, niin ulkorappuset, rappukäytävät, kuin hissikin on nyt koettu! Sisällä tytöt leikki taas heteken ennenkö oli Heta ruoka-aika, jonka ajaksi Fiona laitettiin odottamaan kevythäkkiinsä ettei tulisi mitään konflikteja ruokakupilla.

Illan mittaan jossain vaiheessa Fiona huomasi Hetan puruluun sen peitolla ja kävi se omimassa.  Kun Heta ei ollut kiinnostanut luusta piti Fionan käydä useasti ihan Hetan vieressä esittelemässä "hahahaa, etkös nää minulla on sun puruluu" ... no kun Heta sitten viimein kiinostui sen verran että yritti masitaa puruluu päätä, ärähti Fiona heti, joten sen jälkeen joutui luu pöydälle.

Jossain vaiheessa iltaa alkoi Hetaa sitten nukuttaa ja jotta pikkunen voisi nukkua rauhassa laitoin Fiona omaan kevythäkiin, kunnes olikin jo meidän aika lähetä kotiin.

Kotimatkalla, noin vajaa 10 km ennen kotia tuli ikäväski oksennus, muutoin paluumatka meni hyvin. No tulihan siellä vierailulla syötyä murupuruluuta, joten se sieltä tuli ulos.

Hetan touhuja voi myös kohta puoliin seurata sen omasta blogista :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti