maanantai 24. syyskuuta 2012

Kiva, ei kuiva päivä japsitokon parissa.

Lähdettiin sunnuntai aamulla ajeleen Fionan kanssa 3 tunnin matka Jyväskylään japsien tokopään.
Matka meni hyvin ja Fiona sai vielä odotella muutaman tunnin autossa vuoroaan, meikäläisen istuskellessa seuraamassa muiden koiria Salme Mujusen opissa.

Fionan harkkavuoron koittaessa oli tyttö hivenen vaisulla päällä, siihen varmaan vaikutti moni asia, pitkä matka, jonka päälle vielä pitkä odottelu autossa, vieras harkkapaikka ja sateinen sää, joten lähtökohdat eivät olleet kovin hyvät... no harjoitusta sekin.

Otettiin sivulletuloa (vähän hissusesti lähti liikkeelle, mutta pikku hiljaa paranti tahtia).

Katsekontaktin hakua jota ollaan muutoinkin harkattu aika paljon, niin nyt tehtiin sitä ns "seuraamisessa/kuljeskellessa", sekä peruttaessa että sivulla kulkiessa (etäisyyttä vielä paljon kun ajattelee missä ihanne seuruu paikka). Keskityttiin tuossa pääasiassa vain katsekontaktiin ja palkan annettiin housunsauman kohdalta, jolla palkka saadaan annettua oikeasta seuruupaikasta.

Otettiin maahanmenoja edessä ja sivulla ... juteltiin suoraan (ei istumisen kautta) tehtävästä maahanmenosta. Näyttiin Fionan kanssa miten ollaan harjoiteltu pikku houkutteluavusteisena "down" joka meni tuollakin kuten kotona .... pikku hiljaa pitää vain saada apuja siinä vähennettyä.

Tehtiin myös lyhyt yksittäinen paikkamakuu ja luoksetulo harjoitus, jotka meni hyvin tytön omaa tasoa ajatellen :)

Seisomisharjoitus vaihdettiin ensin harjoiteltavaan kestoon ja siinä jännitteeseen. Tuossa harjoitteessa olin itse puoli polvin koiran edessä ja ensin konekivääri namitusta edessäni paikalla seisovalle koiralle (ei klikutteluja). Siitä vaikeuttettiin, niin että käteni olivat selän takana ja sieltä pika tuonteina namitettiin koiraam joka ei välissä ehtisi liikkua, viimesen manin kohdalla klikautus ja vapautusnamin heitto poispäin... jee tuo meni hyvin :)

Oli kyllä kivaa seurata innokkaita ja osaavia japseja tokotouhuissaan vaikkakin yli puolet ajasta satoi ja tuli kylmäkin ihan kunnolla. Kun harkat oli loppu, hypättiin autoon, lämmitys täysille ja nokka kohti kotia. Upeesti meni kotimatkakin, ihan ilman pahoinvointeja ... jee!

Ikäväksi sää oli mitä oli, joten siksi ei tullut otettua yhtään kuvia, mutta jäi ainakin plajon hyviä harjoituksia mieleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti