perjantai 3. kesäkuuta 2011

Fionan tokon alkeisryhmän harkka (3/5).

Lähdettiin hyvissä ajoin matkaan pyöräillen Fiona etukorissa, matka meni tosi hyvin - todella mainio tapa liikkua pikkukoissun kanssa :) Olenkin miettinyt jos hankkisi pyörän perään vielä sellaisen "vaunun", johon mahtuisi 1-2 lappista, katsotaan jos jostain hyvä käytetty löytyisi !
Fiona odotteli siinä kentän vieressä kun ensin vedin jatkotokoryhmän harkan. Tosi antoisaa saada opastaa niin erinlaisia, mutta niin innokkaita koissuja omistajineen. Rotukirjoon mahtui whippet, staffonrdshirenbillterrieri, englannin spirngeri, valkoinen paimenkoira ja border collie.
Tuon jälkeen oli vuorossa Fionan tokon alkaiesryhmän harkka, paikalla vain 3 koriakkoa, Fionan lisäksi cavalier ja labradori, jokainen harkkasi 3 lyhyempää vuoroa.
Fionan kanssa otettiin ensin hyppyä ja luoksetuloa, sitten seuraavalla istuen odottamista & sivulletuloa, viimesellä muutama maahanmeno ja taas vahvistettiin hyppyä ja luokestuloa.
Hienosti on hyppy alkanut muodostumaan, istutaan vieressä, jolloin Heli laittoi namialustan hypyn taaskse ja siirtyi pois (paikkoja vaihdellen) ja sitten minä namitin jotta kiinnostus säilyisi ennen käskyn antoa, jolloin Fiona ampaisi suorinta tietä palkalle. Nättejä keveitä hyppyjä ja tosiaan ihanasti käskystä heti irroten, vaikka katse olisikin käskyn tullessa minuun päin :)
Luoksetulot saatiin kaikki onnnistumaan todella hyvin, jätin Fionan hihnan kanssa Helille, jossa tyttö aika rauhallisena odotteli kunnes olin päässyt toiseen päähän ja kääntynyt. Kutsun annan vain kun Fiona odottaa rauhallisena mutta tarkkaavaisena. Fiona painoi aina tuhatta ja sataa luokseni, jolloin namikädellä imuttan vien sen sivulleni (vielä en vaadi istumista). Jee !
Sivulletulot toimivat todella hyvin, takapään pyöräytys on tosi mainio :)
Vielä halusin kentällä tehdä maahanmenon, valitettavasti tokalla varvilla ei Fiona lähtenyt sitä tarjoamaan, joten siirryttiin istuen odottamiseen, joka toimi sekin oikein hyvin, jätin noin 3 askeleen päähän. Yritin myös kääntää poistuessa selkäni Fionalle ekaa kertaa, joka aiheutti nousemisen, toinen kerta perään ja vain yhden askeleen pituinen selän kääntö ... jee onnistui!
viimesellä kerroksella otettiin ihan ensin pari maahanmenoa (jotka olin saanut toimimaan itse seisten kentän ulkopuolella) ja vielä hyppy 2 laudalla ja siinähän tyttö sai ihan hepulin ja lähti juoksemaan kenttää ympäri hurjan lailla ... että tää tokoharkka voi olla kivaaa! No rauhottuhan se tyttö siitä ja otettiin hyppy vielä yksi hivenen rauhallisemmin palkittuna.
Luoksetulo sitten siihen loppuun ja tyytyväisenä saatiin läheteä pyöräilemään takaisin kotiin :)
Pitää tässä ottaa hivenen viedolle harkkoja tuo flikka kun on niin innokas tapaus  :)
Fionalla on myös sama tapa välillä pomppia ylös ilmaan kuin Fido isällä, yritän poimia tuosta meille tempun - täytynee vain olla valmiuksissa ja olla tosi nopee :)

Mielenkiintoisen näköisiä vaihtoehtoja polkupyörän peräkärryistä :o)
http://www.zooplus.fi/shop/koirat/lelut/perakarryt?gclid=CLPu6p-3makCFQuEzAod6n43vw
http://www.lauranlastentarvike.fi/Polkupyoeraen-peraekaerry-koirille-/-tavaroille-sini-musta
Nyt vain pitää pitää silmät auki, jos vaikka lähikunnista löytyisi tällainen sopivalla hinnalla myynnissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti