torstai 27. lokakuuta 2011

Koksetusalusta & -keppi.

Inota puhkuen Fiona eilen harjoitteli kosketusalustaa ja kosketuskeppiä, jälkimmäinen sai sen aivan täpisemään. Uutta "tanssi" temppuakin alettiin harjoittelemaan kepin avulla :) Yritän illalla saada muutaman videon laitettua.
Vähän hankalampaan on nähdä milloin etutassu osuu alustalle, mutta kyllä siihenkin tuli selvästi jo oivallusta, mutta siinä päällä pysymistä pitää saada selvästi vahvistettua.
Keppi saa Fionan pomppimaan ja innostumaan ja tosi innokkaasti se käy päätä koskettamassa, vähän välillä kokeili jos kokeilisi vain keppiä, mutta siitä ei sitten enään palkattukkaan, joten kodisti kosketuksen hyvin palloon.
Uusi tanssimis temppu "up"oli se eka joka mulle tuli mieleen kepillä opetettavaksi ja kun takatassuille nouseminen on Fionalle hyvin helppoa ja muutoinkin sitä tekee, niin siitähän oli helppo tuo ottaa :)

Pikkusia videopätkiä harkoistamme.

Sitten kun alkaa miettiä että mihin tuota kosketuskeppiä voisikaan käyttää, niin mieleen tulee tokopuolelta heti tuo seuraaminen, joka onkin meillä vielä todella vaiheessa kun en ollut saanut siihen hyvää tapaa .. kokeiltiin jo sitäkin että apuna oli pituuden esteen osista tehty valli, jonka reunalla sitten haettiin oikeaa paikkaa. Tuossa hyväksi havaitsin heti sen että ei tarvinnut huolehtia siitä että onko koira suorassa pepun kanssa, kun koira oli paikassaan oli se myös suorassa. Tässä tuo meidän kokeilema tapa:
Mutta nyt kun keppi saadaan kunnolla halutuun pääsen myös kokeilemaan seuruutusta sen kanssa. Ja varmaan toimii hyvin kun on matalasta koirasta kyse.. nähtäväksi jää.
Voisin kokeilla tuon kepin kanssa myös esim seisomisharkkaa, jota ei Fionalle ole vielä saatu opetettua.
Voisi kokeilla keppiä myös hyppyihin ja varsinkin siihen että tekee tiukat käännökset siivekkeen takana :)
Myös pyörimiset eri suuntiin on helppo tuolla opettaa ja tietysti myös jalkojen välistä pujottelu ... onkohan Fionasta sittenkin tulossa freestyle koissu :)
Sitten tuota kosketusalustaa voisin kokeilla ruutuharkkaa, vaikka jo aiemmin namilautasen ja näyttöruudun avulla se lähti hyvin käyntiin.

Meidän kosketusalusta on hiirimaton puolikas ja kosketuskeppi on puutarhapinna, johon päähän olen liittänyt kissan massapallo lelun.

Netistä löytyi tällainen sivu:
Ja pelottavien asioiden kohtaamiseen:
Sivulletulo:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti