keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Fiona - pentukurssi.


Eilen tiistaina Fiona pääsi taas aamusta mukaani kun illalla oli pentukurssin vuoro.
Fiona oli päivän vanhempieni luona ja ruokkiksella kävästiin lähiön korttelikävelyllä.

Työstä päästyäni kävästiin Musti & Mirri:ssä ja kokeiltiin Hurtan pukuja, mutta ei sattunut löytymään juuri sopivaa, mutta upeet Jokke nahkavaljaat löytyi niin Fionalle että myös Sandelle ja mihin hintaan, tosi löytö! Fiona tykkäsi kuljeskella kaupassa ja olisi myös itse halunnut valita luita mukaan, no vielä ei ollut tullut ne luut joita ajattelin käydä hakemassa, joten mukaan tarttui 14:sta luun pussi ja loppu viikosta pitää käydä uudelleen hakemassa isompi paketti kun ovat tulleet.

Tuolta ajeltiin sitten Minimanin kautta Vaskiluotoon rottiksien harkkakentälle.
Pentukurssi - 2. kerta _ paikalla tällä kertaa 2 rottista, 1 dobberi, Heta ja Fiona.
Susanna jutteli ensin hivenen ruuasta ja sitten saatiin makupalat myös pennuille tarjottavaksi. Samaista ihanaa herkkua, johon Cosmos oli ollut jo aiemmin niin ihastunut että olisi syönyt Tanjan taskun rikki :) Pitää ehtottomasti käydä pussi hakemassa, kun tekevät hiin hyvin kauppansa porukoille :)

Harjoitukset
Ensin luoksetuloharjoitus, seisottiin ristikkäin kahdessa rivissä, vietiin pentumme vieraalle ja palattiin omalle paikalle, johon taas seuraava toi pentunsa. Sitten jokainen vuorollaan kutsui pentunsa luokseen ... upeeta mikä hieno luoksetulo Fionalta ja tällä kertaa ei edes tullut niitä ylimääräisiä äänitehosteita!

Sitten otettiin häiriön alla olemista ja häiriön alla toisien läheltä six-sax kävelyä. Kävelyosuudessa oli selvästi enemmän ongelmia ... harjoitusta tarvitaan!

Otettiin myös istumisharjoituksia, jotka meni Fionalta tosi hyvin kun ollaan jo istuminen harjoiteltu etukäteen. Mahdollisuuksien mukaan voisi ulkopuolinen klikutella kun näkee koiran olevan oikeassa paikassa ja suorassa.

Viimeiseksi sitten leikittiin ja nyt tiesin heti ottaa kentältä risun, jolla Fiona innostui tosi hyvin leikkimään, niin saalistaen että myös taistellen. Päästäessäni risusta irti ja pyytäessä
Fionaa tuomaan se minulle, meni sekin tosi mainiosti, vaihtarina käytin namia, upeeta!

Automatka kotiin meni väsyneeltä pikku tytöltä tosi hyvin, yritti välillä nukkuakin. Ei yhtään kuolausta eikä siten myöskään oksennusta, vaikka nameja oli harkoissa popsittu aika lailla!
Ensi tiistaina taas uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti