perjantai 20. toukokuuta 2011

Fiona & Tokon alkeisryhmän harkka.


Eilen torstaina oltiin toistamisiin Fionan kanssa Woff´n Tokon alkaisryhmässä, paikalla lisäksemme cavalier Polly & labbis Dixie. Ehdittiin käydä kolme pikku rundia, joista ensimmäiselle mentäessä olisi yksi iso irti oleva koira halunnut tulla katsomaan Fionaa ja kun en koiran aikeista tiennyt otin Fionaa hivenen kiinni, ettei päässyt rimpuloimaan kun toinen tuli vauhdilla kohti. No tyttöhän siitä hivenen säikähti ja päästi myös vingahduksen. Onneksi mitään ei tapahtunut ja päästiin kentällä, hivenen hämillään ja häntä alhaalla harkat aloitettiin - ei paras mahdollinen mielentila :(

Ensimmäisellä rundilla otettiin käskystä istumista (merkaten klikkerillä) - hyvin meni, mutta toki muutamaan paikkaan Fiona olisi tarjonnut maahanmenoa ja mietittyäni mitä teen niin vapautin Fionan vain maasta palkkaamatta ja pyysin uudelleen istumaan.
Tuon jälkeen otettiin paikalla istumista, sellaiset 2m etäisyydelle pääsin aika kivasti, klikkerillä merkkasin, jolloin tyttö sai liikkua ja namitin, Taitava tyttö! :)

Toisella rundilla otettiin aiheeksi hyppy, johon Fionan kanssa tutustuttiin ihka ensimmäistä kertaa. Aluksi otettiin kaikki laudat pois ja Heli laittoi namialustan hypyn taakse ja namin siihen päällä. Muutaman kertaan piti Helin alustaa naputtaa että Fionalle heräsi mielenkinto sitä kohtaan ja sitten mentiin yhdessä metallirungon yli. Tuo toistettiin pariin otteeseen ja sitten lisättiin yksi 10 cm lauta runkoon. Otettiin muutamia toistoja ja samalla Heli siirtyili eri paikkoihin, ettei Fiona oppisi että toisella puolella oleva ihminen on aina samassa paikkaa. Kun mielenkiinto alkoi olla suuri ja idea kirkkaampi liitin käskysanan "hyppy".
Jätettiin tuo hautumaan ja siirryttiin ottamaan pari kertaa luoksetuloa, jossa Heli piti Fionaa kaulapannasta - pyrittiin molemmin puolin olemaan mahdollisimman rauhallisia, jotta Fionalle tulisi samalla kuva että sen tulisi odottaa kiltisti rauhoittuneena. Päästyäni alueen toiseen päähän namit valmiiksi kädessäni ja Fionan varmasti rauhallisesti katsoessa käskytin "tule", jolloin Fiona lähti juoksemaan tuhatta ja sataa luokseni !!! Pikkasella käsiavulla imutin tytön vierelleni, toki vielä ilman istumista ja palkkasin & kehuin. Toistettiin vielä kerran, jeeee upeeta!

Kolmannella rundilla otettiin taas hyppyä, halusin nähdä joko Fionalle olisi jäänyt idea mitä tuossa tulisi tehdä ja olihan se :) Nyt vaikeutin sen verran että imutin Fionan vierelleni ennen hyppyä ja sitten vasta annoin luvan "hyppy" (namilautanen edelleen hypyn takana) kerrassaan UPEETA! 
Väliin kokeilin josko voitaisiin ottaa myös maahanmenoja paikoilta, mutta sitä ei innostuttu tarjoamaan ja kun käsky ei siihen ole vielä vahva jätettiin se suosiolla seuraavaan kertaan.

Parin viikon päästä taas uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti