tiistai 19. heinäkuuta 2011

Keppitreeni-5, Fiona & Heta

Eilen oli taas kovin kuuma päivä harkoille, mutta yritettiin ottaa vähän kerralla ja porukkaakin oli kivasti, joten oma vuoro ei osunut kohdalle liian tiheään.

Kentän puolella kokeiltiin suojaa namien kohdalla, mutta ainakin Fionalle se tuotti ihmetystä. Kokeiltiin ainoastaan myös Fionan kanssa pariporttia ulkopuolella, joten siinä tuli mukaan uusi alusta ja paljon paljon enemmän häiriöä, mutta toki sitäkin pitää muistaa tehdä, jotta koira tottuu eri paikkoihin ja tilanteisiin ... keskittymistä. Muutettaessa olosuhteita pitää muistaa helpottaa koiralle, jotta saadaan niitä niin tärkeitä onnistumisia aikaan!

Pari videopätkää Fionan suorituksista, ensimmäinen sieltä ulkopuolelta (paljon häiriöö):

ja toinen kentältä suoja alueen kanssa (alusta ja apuohjaajan palkitsijana) - Fiona tykkäisi  / innostuisi paljon enemmän jos minä voisin palkan sille heittää ja sitä parempi mitä pidemmälle nami pyörii ja sitä pääsee jahtaamaan : )

Hetan kanssa otettiin huima askel eteenpäin siinä miten pikku tyttö (5 kk) haki pariportista sisään :) On aina hyvä saada välillä miettiä / sisäistää asioita ja kehitystä alkaa tulemaan! Pitää myös muistaa vaikeuttaa harjoituksia, sijoittumisien, porttien etäisyyden ja asennon kanssa kuten myös treeni pohjan ja paikan suhteen.
Nyt sain lisättyä alle myös Hetan videopätkiä ja myös tuo piirros, josta näkyy mitkä olivat minun äärimmäis sijoittumiseni Hetan kanssa tässä treenissä - kertakaikkiaan super hakeutuminen oikealta näin pienellä treenauksella!
Pitää alkaa ottaa seuraavaksi etäisyyttä ja ehkä jo kääntämään portteja kapeammalle, nyt ovat olleen 8-2 asennossa. Hiekka pohjaisella harkkapinnalla on hyvä se että voi vetää jalalla maahan viivan esim kohtaan joka ensin tuntui olevan liian vaikea ja sitten saavuttaa se pikkuhiljaa vaikeuttaen harjoitusta. Heta haki itsenäisesti sisään oikealta kun seisoin viimeisen portin taaimmaisen kepin kohdalla rintamasuunta keppiä kohden :) Vasemmalta hakeuti sisää kun seisoin ensimmäisen portin ensimmäisen kepin kohdalla rintamasuunta keppiä kohden tai jo puoliksi kulkusuuntaan. Pitää huomata harjoitella ohjaajan kropan suuntia siinä missä sijoittumisia muutenkin!


Tässä Hetan treenivideot tuolta viidenneltä keppitreeni kerralta:

Sessiot 1 ja 2
Tässä tuplaporttien (asento 8-2) keskinäisen etäisyyden hakemista,
aluksi portit toisissan kiinni, jotta saataisiin menemään molemmat, 
siitä pikkuhiljaa porttien väliä kasvattaen.


Sessio 3
Pystyttiin aloittamaan sessio jo niin että porttien välissä oli
etäisyyttä jota vielä kasvatettiinkin session aikana :)
Oikean puolen harjoittelun aikana Heta tekee jo 
super upeet sisään hakeutumiset tuplaportteihin - Jee !
Mitä enemmän mentiin etuportin linjan yli sitä enemmän ohjaajan kropan suuta
muuttui kohden portteja (pois kulkusuunnasta).
Hiekka-/sorakenttään on hyvä merkitä maahan viiva kun tuntuu että
porttien sisäänhakulinja on parantunut, niin pystyy helposti seuraamaan kehitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti