keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Länderi Heta - uusi harrastuskaveri :)


Lähemmin esittelyssä tämä ihastuttava nuori harkkakaverini Heta, jolla nyt ikää 5 kk. Ollaan hivenen jo aloitettu tiiviimpi harkaaminen ... kivaa kun saan jo toisen mahdollisuuden työskennellä länderien kanssa, mielestäni rotu on erittäin kiinnostava, niin luonteelta että ulkonäöltä :)

Ensimmäisen kunnon kosketuksen ländereihin tapaihtui Ellin (Fin Mva Kaihelin Teelikamenten) kautta, joka muutti Marjan luo aikuisiällä. Marja kysäsi josko olisin kiinnostunut kokeilemaan Ellin kanssa agilityä, kun harrastin sitä muutenkin koirineni... ei mennyt kauaa miettiä kun jo ilmoitin halukkuuteni. Syksyllä 2002 tavattiin Ellin kanssa ensi kertaa ... alla kuva ensimmäisistä yhteisistä harkoistamme :)

tässä muutama kuva lisää...


Ensimmäinen yhteinen startti meillä oli Medi2:ssa 6.12.2002 Seinäjoella ja seuraavana kesänä 28.6.2003 siirryimme medi3-luokkaan :)
Vuonna 2003 olimme PM5 Pietarsaaressa järjetetyissä Piirinmestaruuskisoissa :)

Kävin myös muutamia kertoja esittämässä Elliä näyttelykehässä ja hienostihan siellä meni! Harrastettiin Ellin kanssa muutaman vuoden myös pelastuskoirien (SPeKL) hakua, jossa suoritettiin perus päiväosuus hyväksytysti 10.9.2005. Elli oli mahtava harkka- ja kisakaveri, Elliä lämmöllä muistaen. Ellin sivut: http://personal.inet.fi/koti/kaihelin.teelikamenten/

Uusi pikkunen länderinalku tuli kuvioihin keväällä 2011, kun Marjan katseli yhdistelmiä ja löytsi erittäin mielenkiintoisen pentueen Lempäälästä. Käväsimme pentuja katsomassa pariin otteeseen ja kyllähän sieltä Marja löysi uuden pikku koiruuden "Heta" - Cierimon Bebe :) Ensimminen vierailu Cierimon kennelin länderipentuja katsomaan tehtiin 12.3. kun pennut olivat nopin 4,5 viikkosia. Toista kertaa pentuja käytiin katsomassa meidän Vääksyn lappiserkkarin yhteydessä 27.3. Pari kuvaa vierailultamme.
Linkki Cierimon pentublogiin.
Olemme heti alusta pitäen tavanneet pikku koissujemme kanssa ja pedetty kivaa yhdessä,
Fionasta ja Hetasta on tullut todelliset kaverukset :) Pikku tyttöjen ensitapaaminen oli vähän jälkeen Hetan kotiuduttua. Tässä muutamia muitakin linkkejä pikkusten touhuiluihin:

Kaverukset Heta & Fiona
Heta on päässyt pikkuhiljaa tutustumaan myös minun muihin koiriini, joiden kanssa tulevaisuudessa varmaan tullaan usein harkkaamme yhdessä :)
Olemme myös käyneet mm. samalla pentukurssilla ja keppitreeneissä Fionan ja Hetan kanssa ja jatkossa on suunnitteilla tyttöjen kanssa jatkaa agilityn parissa, niin että samat jutut tulee opetettua molemmille ja ehkä sitten aikanaan kisaseuratkin aukeaa yhdessä, Fiona (mini) ja Heta (medi) :o)

Hetan oma blogi ja hivenen tytön lähisukulaisista:
Emä: "Foxi" C.I.B. FI, SE & LV MVA, JMV-08 Jazzmo Foxtrot, kisaa Medi1:ssä.
Emänsiä: FIN MVA Demians Bayard, kisannut 2:ssa.
Emänemä: C.I.B. POHJ, FIN, SE, DK, LV, EE, LT & BALT MVA, MV-08, V-07, V-08, EEV-07 Armaani Heinä-Hattu, kisaa Medi2:ssa.
Emän sisko: "Enni" C.I.B. FI, DK, EE & LT MVA, MV-10, V-10, FKFV-10 Jazzmo Flamenco, kisaa Medi1:ssä.
Emän veli: "Wallu" Jazzmo Fado, kisaa Maxi1:ssä.
Emän veli C.I.B. FI, EE, LV, Lt & BLAT MVA, LTV-09 Jazzmo Funk
Emän veli C.I.B. POHJ, FI, DK. SE, LV & EE MVA, JV-07, V-07 V-08, PMV-08, EEV-09, RKFV-10 Jazzmo Fender

Isä: "Rönni" FI MVA Studbollens Rönnendahl, kisaa Medi1:ssä.
Isänisä: FIN MVA Kaihelin Wagner
Isänemä: Studsbollens Moonlight
Rönnin takaa tulee myös kauempaa Elli, joka siten on Hetan isänisän emänemä :)

Hetan sisarrukset ovat jakautuneet eri puolille, Balalaikka ja Ballerina asustelee Lempäälässä ja Belladonna muutti Norjaan, muut asustelee Etelä-Suomessa.
Tässä Belladonnan (Arja) kotisivut. Valitettavasti muille sisarruksille en ole löytänyt blogeja, josta niiden touhuja voisi seurata.
Toivotaan että jossain törmäillään, olisi kiva nähdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti